Welkom in het nieuwe centrum van de wijk De Groote Wielen! Hier, in het kloppend hart van de wijk kun je straks wonen, je boodschappen doen, een rondje wandelen langs de kade en genieten van een hapje en drankje op het terras aan het water. Ook voor een bezoek aan je huisarts kun je er terecht in het nieuwe gezondheidscentrum.

Het plan biedt met zijn diversiteit aan functies alles wat een centrum nodig heeft. Wonen, welzijn, winkelen, onderwijs en recreatie: alles dichtbij !

Bouwnummer B34 is als Penthouse beschikbaar!

Centrum De Groote Wielen

Middenin het poldergebied ten noorden van Rosmalen, ligt De Groote Wielen. Een nieuwe wijk, verdeeld over 7 verschillende buurten met ieder een eigen sfeer en karakter. Water en groen zijn hier altijd dichtbij. De Groote Wielen is in de loop der jaren uitgegroeid tot een populaire wijk waar inmiddels meer dan 9.300 mensen naar grote tevredenheid wonen.

Inmiddels is het tijd geworden voor een volgende stap, namelijk een nieuw en definitief centrum. Dit wordt gerealiseerd aan de overzijde van De Groote Wielenplas. Hier vind je straks 2 supermarkten en verschillende winkels voor je dagelijkse boodschappen. Ook tref je er een lunchroom met terras aan het water en het gezondheidscentrum met huisartsenpraktijk en apotheek.

Niet alleen de verschillende functies, maar ook de uitstraling maakt het centrum een unieke plek in de Groote Wielen. Een groen landschap met hoogteverschillen, glooiingen, trappen en paden geven het samen met de kade, die als een boulevard langs het water loopt, het gevoel alsof je je in het buitenland waant. Een gezellige, levendige woonomgeving met veel groen en water om je heen: een unieke combinatie!

Het centrum ontleent haar identiteit aan de historie van de Zuidwaterlinie en de Bossche Vesting. Een eeuwenoud landschap met verdedigingslinies, forten en bastions. Deze kenmerken zien we op een eigentijdse wijze  terug in de compacte, stedelijke woonbuurt ‘de Vesting’ en de appartementengebouwen Ravelijn en Bastion die als ‘forten’ aan de Groote Wielenplas liggen.

Het is heerlijk wonen in Rosmalen: je hebt er de gezelligheid en kleinschaligheid van een dorp, maar toch alle voorzieningen van de stad heel dichtbij. In het authentieke dorpscentrum vind je een uitgebreid winkelaanbod, diverse terrassen en restaurants en de  gezellige weekmarkt op het centrale plein De Driesprong.

En dan ’s-Hertogenbosch; wat een sfeervolle stad heb je hier op slechts 15 minuten fietsen. Kleine straatjes met sfeervolle historische panden, terrassen en restaurants in alle soorten en maten en de vele kleinschalige boetieks maken het tot een zeer populaire  stad, die ook graag wordt bezocht door mensen van buiten de regio.

Het plan

Zie jij jezelf hier al wonen, zo dicht bij alle voorzieningen met rondom groen en water? Je treft hier straks - verdeeld over drie verschillende gebouwen - eengezinswoningen (verkocht), koopappartementen (nog slecht één beschikbaar) en huurappartementen. De verhuur van de appartementen is gestart en loopt tot maandag 13 maart 10.00 uur.

Nieuws

De contouren worden zichtbaar

Elke zes weken maakt de de aannemer Wijnen Bouw dronefoto's van het nieuwbouwproject Centrum De Groote Wielen in Rosmalen. Dit levert toch prachtige plaatjes op! Inmiddels worden de contouren van de 100 woningen, diverse winkels, supermarkten, horeca en het gezondheidscentrum steeds duidelijker.

Lees meer

De bouw van Centrum De Groote Wielen is gestart!

De bouw is gestart! Op 9 maart heeft wethouder Jan Hoskam van gemeente ’s-Hertogenbosch op symbolische wijze het bouwbord voor het nieuwe Centrum in De Groote Wielen onthuld.

Lees meer

Bekijk alle nieuwsberichten

Voordelen van nieuwbouw

Een huis is meer dan alleen een locatie, stenen, vierkante meters en een tuin. Een thuis voelt pas als thuis als het ook echt jouw sfeer ademt: de keuken die jij hebt uitgekozen, het type vloer en de indeling die bij jouw leven past. Dat is nou een groot voordeel van nieuwbouw ten opzichte van bestaande bouw; geen genoegen nemen met minder, geen concessies hoeven doen: jij maakt het helemaal af naar jouw smaak en naar de standaard van deze tijd.